fredag 12 mars 2010

Rapport från ett årsmöte


Långt nere i källaren...

Först passerade vi skärselden [i.e. marschaller] på vår väg och efter några trappsteg nådde vi fram till vår årsmöteslokal. Vi var närmare 20 medlemmar i Humanisterna Umeå som samlades denna tisdagskväll för att bevittna föreningens riktiga pånyttfödelse.

Ett årsmöte är ofta välplanerat så och vårt. Till vår ceremonimästare valdes mannen som för två år sedan förrättade vår begravning. Nu fick han tillfälle att väcka oss från det döda. Alla frågor behandlades med största noggrannhet och inget blev bordlagt. Så nu har interimstyrelsen fått godkänt och en ny styrelse är vald.

Årsmötet diskuterade också vårt ansvar mot medlemmarna som finns på orter en bit bort från Umeå. Och glädjande nog så har vi fått kontakt med några av medlemmarna som är villiga att jobba för träffar på orter utanför Umeå. Så du som bor på en ort med en nia i början av ditt postnummer, tveka inte att höra av dig om du vill träffa andra trevliga humanister.

Vi diskuterade också den kommande verksamheten lite grann. Vi hoppas ju förstås att fler hittar till våra diskussionskvällar och att vi kanske kan utöka verksamheten med en ännu friare form på någon pub eller så. Också lokalfrågan var uppe. Vi har ju en möjlighet att nyttja ABFs lokal vid Hagaplan, men den måste i så fall bokas långt i förväg, och det fick vi i styrelsen mandat till. Så till hösten så kanske vi har en ruta ”lokal” i vårt program.

Vi blev fem stycken i vår nya styrelse, med Lars Nilsson som ordförande. Vi hade heller inte svårt att hitta några till valberedning, som ju brukar bli en knäckfråga på många årsmöten, så vi ser med tillförsikt på det nya verksamhetsåret.

Vi tog också ett radikalt beslut för nästa möte. Vi vill inte gå genom skärselden en gång till, så vi tar vår nästa mingelträff tisdagen den 30 mars, och lokalen kan bli en annan. Så avboka träffen på skärtorsdagen den 1 april, som vi aviserat tidigare.

Så till en jätteviktig fråga för oss i styrelsen. Du som inte brukar få vårt digitala blad ”Humanisten Umeå”, var snäll och anmäl aktuell e-post adress till förbundets medlemsregister. Vi har fortfarande ett antal adresser som studsar tillbaka.

Efter årsmötesförhandlingarna drack vi kaffe och pratade på en bra stund. Bl.a. fick vi, en del av oss kände ju inte till detta, en god redogörelse för Spaggettimonstret. En kunskap som i den digitaliserade världen sprids mycket fortare än alla religioner spridits tidigare.

Och konstens betydelse för våra liv fick också sin del. Vår Pelle spelade och sjöng så att åtminstone jag fick en andlig upplevelse. Tack Pelle. (En del av oss på mötet tycker ordet andlig är så besudlad så den inte ska användas av oss. Kom med på våra möten så får vi höra din åsikt.)

Vi kommer att ha en spännande vår framför oss! Häng med du också!
Seppo
för den nyvalda styrelsen i Umeå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar