söndag 6 december 2009

En månad senare...

Nu har det har gått en månad sedan ”Gud och Darwin”-föreläsningarna ägde rum i stadskyrkan. Lika lång tid också gått sedan jag skrev ett mail till de som arrangerade denna tillställning; Umeå Stadsförsamling och Kyrkoherde Kenneth Nordgren.

Det fanns två anledningar till varför jag skickade detta mail. Först och främst uppskattade jag ju faktiskt verkligen att dom hade arrangerat dessa föreläsningar och med detta mail vill jag helt enkelt framföra mitt tack.
Dessutom var det ju så att det inte gavs någon möjlighet att ställa frågor i direkt anslutning till föreläsningarna. Jag tyckte därför att det kunde vara tillåtet att skicka ett mail där jag länkade till mitt tidigare blogginlägg, för att på så sätt framföra mina personliga tankar kring dessa förläsningar till organisatörerna.

kenneth.nordgren@svenskakyrkan.se
umea.stadsforsamling@svenskakyrkan.se

Hej!
Tack för ett trevligt initiativ till Darwin och Gud föreläsningarna!
Mitt namn är Lars Nilsson och jag är medlem i Umeås Humanister. Jag var och lyssnade med stort intresse och nyfikenhet på Darwin och Gud föreläsningarna i Söndags.
Jag vill bara tipsa om att jag har skrivit ner några reflektioner efter dessa föreläsningar på Umeå Humanisternas blogg.
Om ni är intresserad av att ta del av mina tankar kan ni bara följa denna länken.
http://humumea.blogspot.com/2009/11/tankar-efter-ett-kyrkobesok.html
Många Tack och Vänliga Hälsningar,
/Lars NIlsson

Jag kan inte hjälpa att fundera på hur det kommer sig att kyrkoherde Kenneth Nordgren, eller någon annan anställd vid Umeå stadsförsamling, inte har fått för sig att svara på mitt mail.
Tyckte dom möjligtvis att detta var ett högst lumpet brev från en otrevlig ateist och därför bestämde sig för att inte svara? Tyckte dom kanske helt enkelt att man inte behöver svara på ett sådant här brev (själv tycker jag nog det skulle tillhöra god ton). Eller är dom kanske inte så intresserade av lite dialog med en Humanist?
/Lars Nilsson

6 kommentarer:

 1. Bäste Lars,

  Du ställde ju inte någon fråga i ditt mail och bör således inte förvänta dig ett svar såvida du inte tycker att det är kutym att skicka meningslösa artigheter mellan varandra?

  SvaraRadera
 2. Som jag redan sa tycker jag nog att det skulle kunna tillhöra god ton att svara på ett sådant här brev (dvs kutym). Kanske bara av ett sådant simpelt skäl som artighet.

  Men min förhoppning var nog annars att en liten brevväxling mellan oss skulle kunna bidra till en dialog mellan troende och humanister, och att denna dialog förhoppningsvis inte bara skulle innehålla meningslösheter.

  För övrigt ställde jag faktiskt en del frågor i det blogginlägg som jag länkade till.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle nog också läst brevet som en hälsning om uppskattning och missat förhoppningen om en brevväxling. Om du fortfarande vill ha en dialog så skicka ett mail till och säg att du kommit att fundera över ngt som sagts under föreläsningarna.
  Det är så grymt svårt att veta en annan människas förhoppning eller mening om man inte preciserar sin avsikt (särskilt i skrift, där kroppsspråkets interaktion faller bort). Lycka till!

  SvaraRadera
 4. När någon hälsar så hälsar man tillbaka!Att han inte fick nåt svar beror på att svensken tappar mer o mer etikett,troende som ateister. Good manners cost nothing.

  SvaraRadera
 5. Håller fullständigt med Per F!

  SvaraRadera
 6. Oj. Råkade läsa det här. Och plötsligt inser jag att folk är mer lättstötta än man nånsin kan ana. Lite sugen på uppmärksamhet kanske?

  SvaraRadera