söndag 9 september 2012

Välkomstmässa + Humanistpub

Nu på torsdag den 13:e september mellan kl. 10 och 15 kommer några av oss Umeåhumanister att närvara vid Välkomstmässan som arrangeras inne i Universum på Umeå Universitet. På denna mässa är det tänkt att nyanlända universitetsstudenter ska få lära känna Umeå och universitetet lite närmare. En mängd utställare kommer här att visa upp sina verksamheter. Vi är där med ett informationsbord om humanism och vi tänker diskutera allt som rör humanism och Humanisternas verksamhet med nyanlända studenter. Hör av er till oss ifall ni vill hjälpa till vid detta arrangemang. Eller varför inte komma förbi på torsdag och bara snacka lite?

Därefter tänkte vi avsluta kvällen med Humanistpub på Pub Rött! Vi ses där för trevlig samvaro vid 19-tiden.
Välkomna!

(Bilden visar Patrik in action vid förra årets Välkomstmässa)


7 kommentarer:

 1. I år, må jag säga, har vi bytt upp oss vad gäller bordsplacering vid Välkomstmässan. Istället för bredvid Credo (förra året) är vi nu i fint sällskap tillsammans med Amnesty, Unicef och Röda Korset, bl.a..

  Gå till nedanstående länk för att hitta oss.

  http://www.umu.se/digitalAssets/103/103572_valkomstmassa_masskarta2012_4.pdf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Religion är inte förnuftigt! Det handlar oftast om sociala strukturer och inte seriös vetenskap.
   Humanisterna är ett tydligt exempel på hur mycket usel vetenskap har tagit religiös form. Att såga evolutionsläran vid fotknölarna genom ren seriös vetenskap är absolut inga problem.
   Hoppas få möjlighet att förmedla det vid tillfälle. Om någon av denna religion vågar höra på rent förnuftig vetenskap som dumförklarar Darwin och denna vetenskapliga sekt som kallas humanisterna.

   Radera
  2. Hårda ord mot föreningen Humanisterna minsann! :)
   Blir mycket nyfiken på att få höra dig förklara hur seriös vetenskap kan såga evolutionsläran vid fotknölarna.

   Radera
  3. Craftshaft: Skicka för all del in dina rön sill Nature och Science! Eftersom det vetenskapliga samfundet har en helt annan åsikt än dig så torde dina rön vara av revolutionerande natur! Eller för all del, bara korkade och otillräckliga: det är upp till dig att bevisa

   Radera
 2. Den centrala punkten för konfucianism är humanism (som i sin tur är en grundlära och precis som konfucianism är en trosuppfattning) som delas av några men inte av alla. Dvs. en sekulär baserade ideologi som försöker att förklara logik, etik och rättvisa utan att hänvisa till högre makter som en grund till moral och beslutsfattande.

  SvaraRadera
 3. Värt att besöka och dela med era uppfattningar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!
   Det låter spännande och intressant det du skriver om konfucianismen och jag personligen skulle gärna vilja lära mig mer om detta. Jag tycker, liksom du, att det verkar som att modern Sekulär Humanism och Konfucianismen verkar ha en del beröringspunkter.
   Vad jag har förstått var Konfucius 500 år före Jesus med att mynta moralens gyllene regel, och hade även tankar kring mänskliga rättigheter, långt före vi i väst.

   Radera