fredag 5 augusti 2011

Kreationister på Noliamässan - IgenHär i Umeå finns ett Kreationistmuseum som heter ” Den Förhistoriska Världen”. Detta museum drivs av Mats Molén, en av Sveriges mer kända och aktiva kreationister. Jag har själv besökt detta museum och förutom en hyfsat fin samling fossiler (vad jag kan bedöma) så var detta besök en ledsam och obehaglig uppvisning i hur starkt behovet av att sprida vetenskapsförakt kan bli hos vissa grupperingar när sanningen inte tilltalar dom. Värst är nog att se att detta museum försöker vända sig till barn och ungdomar med sin pseudovetenskapliga och föraktfulla argumentation, och ett flertal barnteckningar på en vägg vittnar om att de i viss utsträckning har lyckats med att få dit denna sårbara målgrupp.

Dessutom är det så att ”Den Förhistoriska Världen” även i år har för avsikt att närvara på Noliamässan den kommande veckan (mellan 6-14 augusti), såsom dom har gjort ett flertal gånger tidigare. Noliamässan är idag Sveriges största årliga besöksmässa som lockar över 100 000 besökare. Här skall dessa kreationister ha en utställning i Noliamässans, så kallade “Aktivitetspark”, vilket troligtvis även den riktar sig till barn och ungdomar i viss utsträckning.

Det finns all anledning för oss Humanister att hålla ögonen på dessa förvillare. Så planera gärna in ett besök på Noliamässan och granska deras argumentation.

/Lars Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar